Inspirerende citaten

Inspirerende citaten, wijsheden, quotes en uitspraken van kunstenaars

 

Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk… dat is de echte werkelijkheid.

Aristoteles

 

De natuur, ik wilde haar kopiëren, ik kon het niet. Maar ik was tevreden over mezelf toen ik ontdekte dat je de zon niet kunt weergeven, dat je haar met iets anders moet uitbeelden….met kleur.

Paul Cézanne

 

Als ik vanuit mijn hart creëer lukt bijna alles, vanuit mijn hoofd bijna niets.

Marc Chagall

 

Je doel in tekenen moet zijn om de realiteit van de ervaring tegen te komen … steeds duidelijker te zien, steeds dieper. Creativiteit is de mogelijkheid om tot nieuwe oplossingen voor problemen of nieuwe vormen van uitdrukking te komen; dus het brengt iets nieuws aan het individu en aan de cultuur.

Betty Edwards

 

Sommigen zagen wat er is en vroegen ‘waarom?’ Ik zag wat er kon zijn en vroeg ‘waarom niet?’

Pablo Picasso

 

Er zijn kunstenaars die de zon in een gele stip veranderen. Maar er zijn anderen die met hun kunst en intelligentie, van een gele stip de zon maken.

Pablo Picasso

 

Ik geloof niet in kunst. Ik geloof in de kunstenaar.

Marcel Duchamp

 

Kunst is de hoogste vorm van hoop

Gerhard Richter

 

Geen enkele grote kunstenaar ziet de dingen ooit zoals ze zijn. Wanneer hij dat deed, was hij niet langer een kunstenaar.

Oscar Wilde

 

De kunstenaar moet alles zien alsof hij ze voor de eerste keer ziet. Heel zijn leven moet hij het zien zoals hij deed toen hij nog een kind was.

Henri Matisse

 

Geduld! Vertrouw niet op de inspiratie. Zij bestaat niet. De enige kwaliteiten van de kunstenaar zijn wijsheid, aandacht, oprechtheid, wil. Vervult uw taak als eerlijke werklieden.

Auguste Rodin

 

Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.

Pablo Picasso