Teken en Schildercursus

Teken en schildercursus

Een aantal keren per jaar start de creatieve teken en schildercursus op verschillende dagdelen per week. Bij de teken en schildercursus werken we met verschillende technieken, materialen en dragers. Het is leuk om te bekijken welke materialen je het beste liggen en wat je hier allemaal mee kunt doen. Je eigen expressie en handschrift zijn belangrijk en er is ruimte om jezelf te verdiepen. Verschillende thema’s komen tijdens de lessenseries aan bod. Eigen interesses kunnen natuurlijk ook uitgewerkt worden. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

D.m.v. de teken- en schilderoefeningen leer je beter waarnemen. Hierdoor oefenen we de rechter hersenhelft waardoor we meer en beter met onze creatieve krachten leren omgaan.

Betty Edwards

Betty EdwardsOm je creatieve rechter hersenhelft nog beter tot zijn recht te laten komen kun je bij Kunsteducatie All Art ook een tekencursus volgen volgens de methode van Betty Edwards.

Bij deze specifieke tekencursus leer je d.m.v. veel oefeningen, anders waarnemen. Waarnemen is de basis van het tekenen. Tijdens deze cursus leer je waarnemen op dezelfde wijze waarop professionele kunstenaars waarnemen.  Je leert beter gebruik te maken van je rechterhersenhelft. Onze cultuur en onderwijs zijn vooral gericht op de linkerhersenhelft, op kennis en benoemen. Maar de rechterhersenhelft is beter geschikt voor ruimtelijk waarnemen en dus tekenen. Naast het leren tekenen biedt deze methode als voordeel een ander tijdsbesef en ontspanning.

De cursus is geschikt voor mensen die al graag tekenen en hierin verdieping zoeken en voor mensen die denken ‘ik kan niet tekenen’. Want via deze methode kan iedereen het leren!

In onderstaande video een korte impressie van de Betty Edwards methode.

De cursus bestaat uit 12 wekelijkse lessen van 2 uur.

Vanuit de waarneming kan men een realistische tekening of schilderij maken. Het is ook mogelijk vanuit dit uitgangspunt vrijer te werken en meer de intuïtie te volgen.

Bekijk hier werk van andere cursisten.