Over mij

Over mij Marijke BinnekampOver mij

Hallo, ik ben Marijke Binnekamp. Naast dat ik zelf als beeldend kunstenaar werk, deel ik graag mijn enthousiasme over tekenen en schilderen met anderen. In 2008 ben ik om die reden met Kunsteducatie All Art gestart.

Als 1e graads Docent beeldende kunst en vormgeving bied ik verschillende creatieve cursussen en workshops aan in Nijeveen. Ik vind het altijd weer een boeiend schouwspel om te zien hoe geconcentreerd cursisten aan het werk zijn en hun expressie tot verrassende resultaten leidt.

De kunst van het creëren heeft alles te maken met durf. Durven buiten de gebaande paden te gaan, iets nieuws te zien, anders waarnemen, eens een andere oplossing durven bedenken. We kunnen eenvoudigweg niet zonder creativiteit! Door mijn lessen hoop ik de creativiteit bij cursisten aan te wakkeren en hun plezier is mijn plezier!

Tijdens mijn cursussen leer ik je werken met verschillende technieken, materialen en dragers. Zoals tekenen met krijt, houtskool, inkt en schilderen met acryl, olieverf of olieverf op waterbasis. Het is leuk te ontdekken welk materiaal je het beste ligt en wat je er allemaal mee kunt doen. Je eigen expressie, handschrift en beeldend scheppend vermogen zijn belangrijk en er is volop ruimte om jezelf te verdiepen. Verschillende thema’s komen tijdens de cursus aan bod. Eigen interessen kunnen natuurlijk ook uitgewerkt worden. Mijn cursussen zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden, je werkt en leert met en van elkaar.

Op een originele manier je eigen tekening of schilderij maken en daarbij je favoriete kleuren gebruiken, hoe leuk lijkt je dat!